Bewindvoerder

Ton van den Berg is een door de Rechtbank goedgekeurde beschermingsbewindvoerder. Op deze pagina heeft hij voor zichzelf en mogelijk ook voor anderen achtergrondinformatie over beschermingsbewindvoering verzameld.
Hoewel er alles aan is gedaan om fouten te voorkomen, kunnen aan deze pagina’s geen rechten worden ontleend.

Introductiefilmpje Rechtspraak over bewind

Bekijk het informatieve filmpje van de Rechtspraak over beschermingsbewind.

Richtlijnen en instructies Rechtspraak voor bewindvoerders

Regelmatig worden er door het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton & Toezicht (LOVCK&T) van de Rechtspraak richtlijnen en instructies opgesteld voor bewindvoerders.

Nieuwsbrieven Rechtbank Rotterdam voor bewindvoerders

Jaarlijks wordt door de Rechtbank Rotterdam een nieuwsbrief opgesteld voor bewindvoerders.

Met name de eerste nieuwsbrief bevat een alinea die ik bijzonder van belang vind voor bewindvoerders en hun cliënten. Het gaat over het doorstorten van Kindgebonden Budget en Kinderbijslag:
“Alle inkomsten van een rechthebbende vallen onder het beheer van de bewindvoerder. Het is vervolgens aan de bewindvoerder om ervoor te kiezen dat toeslagen rechtstreeks naar de leefgeldrekening van de rechthebbende gaan of dat deze toeslagen op de beheerrekening blijven staan. Overmaken op de leefgeldrekening zal alleen het geval zijn indien geen sprake is van problematische schulden. De bewindvoerder blijft in alle gevallen verantwoordelijk ten aanzien van voornoemde kinderbijslag en toeslagen.”
Heb het nog niet meegemaakt, maar ik ben oprecht benieuwd of de kantonrechter de bewindvoerder ook tijdens de zitting steunt als hierover een dispuut is ontstaan met een cliënt en de rechter een klacht moet behandelen.

Wetteksten Burgerlijk Wetboek over bewindvoering en meer

Hierbij ook links naar wetteksten in het Burgerlijk Wetboek die van belang zijn voor bewindvoering/bewindvoerders.

eigen documenten

Ton van den Berg heeft voor zichzelf ook een aantal documenten gemaakt.

Interessante berichten
links
Tot slot: UZOS

Het was de naam van mijn onderneming, hopelijk zorg ik met deze informatie nog steeds voor uitzicht op succes (UZOS) voor cliënten die onder beschermingsbewind staan.

(pagina gemaakt op 10 oktober 2017 en voor het laatst bijgewerkt op 07 september 2020)